Če imamo podjetje z neko dejavnostjo ali storitvijo pa moramo v današnjem času imeti svojo spletno stran na kateri je narejena optimizacija spletnih strani. Včasih, ko je v vsaki branži imelo svojo spletno stran le nekaj malega podjetji pa ni bilo takega pomena ker na spletno stran si napisal kaj delaš iz kje si in kje ta dela opravljaš zraven pa še kontakt gsm in mail za povpraševanje in že so vas klicali ali pošiljali povpraševanja. 

Danes pa je to čisto drugače, ker ima vsako podjetje svojo spletno stran in brez tega ne bi bilo čisto nič prepoznavno in je pa problem v tem ker je veliko podjetji iz iste stroke ampak vsi pa spet ne morejo biti na prvi strani iskalnika pod isto ključno besedo. Vsak, ki potrebuje storitev ali izdelek pa po večini išče stranke na spletu seveda, če koga osebno ne pozna, da bi delal pri njemu. Podjetja, ki dajo nekaj na oglaševanje na internetu pa vejo, da če nisi prvi ali vsaj na prvi strani iskalnikov te ne bo noben, ki išče tvojo storitev najdejo po spletu.

Optimizacija spletnih strani je potrebna za spletne strani katere želimo, da se uvrščajo na vrh iskalnika. Tega se preprosto ne zaveda vsako podjetje so pa v prednosti podjetja katera se tega zavedajo in verjamejo v splet. Zelo priporočljivo je, da za to najamete podjetje katero se ukvarja in mu optimizacija spletnih strani ni tuja. Med ostalimi podjetji se lahko odločite tudi za naše podjetje, ki ga najdete na spletni strani www.optimizacija-spletnihstrani.eu